God afton Sveriget .

Pias roliga dag

Imorse blev lilla Pia väckt av en sur mamma. Mamma Karin skulle hämta henne för hovslagaren skulle komma till stallet. Pia stod där en timme och höll i sin otåliga häst som fick nya skor och broddar, mycket vackert blev det faktiskt. Efter stallet åkte Pia hem igen och insåg att hon var väldigt trött så hon satte på NRJs webbradio och som i tre timmar tillsammans med dagens hits. När Pia väl studsat upp ur sängen åt hon lite sallad och satte igång att städa, städa och städa. Hon tycker det är lika kul varje gång hon får använda sin nya lackröda dammsugare.

Vid sex tiden skulle Pia gå ner till Dejvan och det var kul. Först tar hon skinnjackan och går utanför dörren, för kallt. Hon går in byter jacka, går ut och inser att hon glömde sopporna. Hon går in igen och när hon går ut regnar det FÖR mkt för hennes ny plattade hår. Luva på. Väl nere i parken går Pia på bilvägen där asfalten kommit fram. En bil kommer och Pia kliver upp på trottoaren, Slask.se
Och själv klart lyckas Pia trampa i de flesta vattenpölar. Ibland önskade hon att hon drunknat istället.

Pia lyckades iallafall sola idag, det var hon värd. Dock ökade hennes fräknar radikalt så nu ser hon verkligen ut som en stor prickigkorv. Nu är Pia hyperaktiv, deprimera och uttråkad så hon ska strax börja klättra på väggarn.
Nämnde jag föresten att Pia spillde ny kokat te på samma ben som hon spillde kaffe igår?

Ny titel: Pias dag sög getballe

God afton Sveriget .

Pia dricker kaffe

Idag skulle Pia och hennes kära vänner åka sopsäck och tefat i kvisthamras pulkabacke. Det gick bra, var super kul och det blev inga värre skador än ömma svanskotor. Efter ett X-antal åk blev det fika på donkas. Pia beställde in två kaffe, en åt sig själv och en åt Lill-big. Dom vandra fram till dom andra och slog sig ner runt bordet. Pia öppnar locket på sin kaffe och rör i ite socker och sedan stänger locket igen. Sen vet inte Pia riktigt vad som hände men på något sått lyckades hon spilla lite kaffe och brännde sig som satingen och i allt flaxande av kaffe och muggar så slog hon ut hela muggen så även Lill-big och Johanna fick kaffe på sig. Nu hade tre fruntimmer kaffe över nästan hela kroppen.

Nu i efterhand har Pia brännskador på högerhanden samt massa super-duper-snygga beiga fläckar på sin nya skjorta. Bra jobbat Pia!

Ny titel: Pia försöker dricka kaffe

Tack snälla Viktor i kassan som gav Pia en ny kaffe och ett glas vatten att svalka sina skador med!

God natt Sveriget .

Lill-Big und Pia

Lill-Big och Pia leka snön

God afton Sveriget .

Pia hopplar polle

Idag har Pia varit i stallet med sin kompis Lill-Big. Lill-Big skulle leka med Lilla och Pia med Penny. Dom började borsta och greja mitt i solen och hade det allmänt trevligt. Rätt som det var så fick Pia för sig att hoppla lite Penny polle. Hon sprang in i sadelkammaren och hämtade tränset och fixade till det på Penny. Pia tyckte denna dag att det var onödigt att ta hjälm och sadel eftersom Penny är så himla snäll och Pia ändå bara skulle hoppla lite grann i sommarhagen (smart drag). Pia ledde fram Penny till pallen och kravlade sig upp. Pia red upp i ena delen av hagen medans Lill-Big och Lilla tog en sväng åt andra håller (tänk dig nu att Pia och Lill-Big inte kunde se varandra). Pia rider runt ett par varv och bestämmer sig sedan för att rida emot Lill-Big och Lillisen. Pia ser dom först, Penny blir spänd men verkar fortfarande blind. Rätt var det var så fick Penny syn på dom och självklart skulle hon bli rädd, vilket hon aldrig annars blir. Penny slänger sig åt vänster och Pia stannar liksom kvar där som stod ifrån början. Då kan vi sammafatta det hela med att Pia hade ramlat av och nu låg på marken. Lill-Big skrattar och Penny springer iväg några meter medans Pia tar sig upp. Hennes vackra halv ruttna mössa hade flygit av och var lika full av snö som henne själv. Nu hade Pia väldigt ont i högra baksidan av kroppen. Men för i tusan kunde inte hon nöja sig med det, hon tog Penny och gick till pallen igen för att hoppa upp. Sen hopplade hon polle några varv och sen fick det vara nog, Penny och Lilla fick massa godis och trampa ut i hagen.

Pias nya erfarenheter
 Nr1. Rid aldrig direkt på hästens päls med termobyxor, det är halt.
Nr 2. Styla mindre och använd hjälm
Nr 3. Rid inte en halv blind häst barbacka med termosar och utan hjälm

Ny titel: Pia hoppla av polle

God afton Sveriget .

Det känns bra att typ inte ha några läsare, det är som att skriva i tomma intet! Men inte grinar jag ihop mig för det, nu kommer nästa berättelse om lilla Pia.
Pia badar bubbelbad

Idag har lilla Pia varit ute i snöblåsten hela dagen och lekt med totto-pollar. När hon kom hem huttrandes så förstod hon att hon var tvungen att unna sig ett bubbelbad. Men stop och belägg, först var hon tvungen att använda sin nya, skinande lackröda dammsugare (den suger bättre än Pia själv). Efter den otorligt rogivande dammsugningen tappade hon upp ett bubbelbad. Medans bubblorna förökade sig och vatten volymen steg satte lilla Pia igång att tända ljus, ljus över allt. Sen sprang hon runt halv naken och funderade vilken musik hon skulle ha på, det blev en del gamla rockklassiker, ååh, Pia like!

Nu badar Pia, Hon njuter av musiken och vilar huvudet på sin ny inskaffade nackkudde som är hjärtformad (tack Tj). Men det var liksom något som saknades men Pia kunde inte komma på vad, inte en naken karl, inte mera bubblor, det var redan perfekt temp i vattnet, alla ljusen lös perfekt men då, men då fick Pia syn på den, badankan! Den var så otroligt söt när den stod där på kranen och den bara väntade på att lilla Pia skulle försöka dränka den.. men det var för i tusingen inte lätt, JÄRNSPIKAR OCKSÅ! Ve och fasa. Efter många om och men kom Pia på hur man skulle dränka badankan, ni vet alla gummileksaker har ett hål någonstans, och just denna lilla badanka hade ett hål på undersidan? eller vad man nu ska kalla det, typ som en tjej fast Pias anka måste ha varit en kille, tycker hon iallafall eftersom hon badar naken. Men men, nog om det. Iallafall så tröck Pia ihop ankan under vattnet och släppte igen så den fyllde med vatten. Nu var inte badankan kaxig längre. Den försökte flyta men välte genast på sidan med huvudet under vattnet och tji där fick den! Ha, testa på att andas nu då din lilla ank-sate!

Ny titel på dagens berättelse: Pia dränker ankor

God kväll Sverige .

Idag vaknade lilla Pia efter ett ex antal mardrömmar om hennes vän Fredrik som skulle på arbets intervjuv. Hon drömde att det skulle gå helt åt fanders för stackarn men efter att ha vridit och vänt på sig sen vaknat så insåg hon att det ändå hade gått ganska bra för pöjken. Hon gick upp tog ett glas vatten och två tabletter sen var det bara att försöka sova förbi huvudvärken. Någongång på eftermiddagen kröp hon upp ur sängen och tog en promenad längst strandvägen för att vakna. Ingen skola eller projekt idag heller. Hennes vän Lill-Big kom över en sväng för att se hur hon mådde, dom åt snabbmakaroner och köttfärssås till middag.
På kvällen tog dom en redig promenad i kylan, en fika, en ny promenad och förbi banken för att checka in Pias ekonomi, den var vid liv, än!
För en stund sedan kom lilla Pia innan för dörren och nu sitter hon och huttrar så förskräckligt. Pia är värd en kopp med varmchoklad. Sen ska hon försöka nussa kudden.

Pussisar/Lilla Pia

God kväll Sveriget .

Jag har kommit på en idé om min bok jag tänkte skriva. I varje inlägg ska jag skriva om en tjej som heter Pia och om jag varit med om en rolig händelse så ska jag skriva det som en liten barnberättelse. Önska mig lycka till så får vi se hur det håller i sig!

Idag vaknade Pia med en väldans huvudvärk och tänkte, hur ska det gå till? Men efter mycket om och men så ringde hon sin kära mor som säger - Jag hämtar dig om 5 min. Herre jesus tänkte Pia och kröp upp ur sängen, ner på golvet, fram till fönstret och kikade ut genom fönstret. Aj, aj sicken stark sol det var där då! Så hon kröp vidare till garderoben och tog på sig sin lilla systers mjukisbyxor och en raggig tröjja. Upp på benen och fram till lådan bland solglasögonen. Tog dom fulaste hon hitta och kilade ut till bilen som hade kört fram.

Pia åkte hem till mamma Karin och åt toast till frukost/lunch. Det tyckte hon var himla smarrigt.
Pia tyckte även att det var väldigt kul att leka med Dixi idag, Dixi är Pias hund och hon hade saknat Pia väldigt mycket så dom lekte massor och käkade chips tillsammans.
Kl tre kom Kickan hem och hade häng på stuprörs jeansen som vanligt, tror du Pia blir irriterd? Jotack, skaffa ett skärp lilla stumpilumpan tjoade hon åt henne. Nu skjussade mamma Karin Pia och Kickan till stallet. Där fyllde dom vatten åt de turstiga hästarna och såg till att deras täcken var rena. Efter stallet blev det en tripp till elgiganten då mamma Karin bestämde sig för att införskaffa Pia en ny dammsugare och en mobil. Och gissa om Pia blev glad? Hon hoppade av gläjde så hon nästan blötte ner Kickans mjukisbyxor hon hade på sig. Den blev en lackröd LG dammsugare och en brun Sony ericsson W890i.

Familjen tog sig vidare till COOP för att handla lite mat och det gick toppen! Förutom att Kickan var tvungen att köpa 2 filmer och en choklad. Att den ungen aldrig ska lära sig att hon får massa små röd,gula prickar i ansiktet av de där gojset. Men men, Kickan i ett nötskal.
Pia fick skjuss hem och hjälp att bära ut sin vackra dammsugare. Mitt i all röra innan för dörren kommer Pia på, nej men, varför inte diska lite? Så hon börjar att diska medans hennes hyperaktiva kompis Mc Lisa Aka Tjorven ringer och gnäller. Det slutar med att Mc Lisa Aka Tjorven kommer över till Pia och skrattar åt hennes medans hon lycklig inviger sin nya dammsugare. Det slutar med att Pia får hjälpa Lisa att flytta. Usch och herre gug vad det var jobbigt.

Men nu har Pia kommit hem och ätit en macka till middag, lilla Pia är slut för dagen och är värd ett skumbad med sin nya badmössa och badanka. Önska nu Pia lycka till så får ni nästa berättelse imorgon.

Pussisar.

God kväll Sveriget .

Nu ska ni få veta vad Tant Pia lyckats med idag igen! Haha.. det är så jag skrattar åt mig själv till och med.

Hela vintern har jag kämpat för mitt liv med att inte halka där det är halt.

Men just denna dag, när Tant Pia har så förskräcklig ont i huvudet och ska gå hem till familjen Alm för att låna lite filmer så sker det. Tant Pia vrider upp volymen på musiken som sjunger i lurarna, hon ökar tankten och svävar på moln bland sina tusen tankar. Ner för den branta backen ovanför socitetsparken, ökar takten och tänker nog ännu fortare men så schoffsan så satt hon nästan i spagat. Fram-bak-sida-sida-bak-fram PUH! Ingen såg mig, upp igen och nu var det stackars Pia. Stackars lilla Pia hade slagit hål på både knät och tightsen.. gissa nu om tant Pia var ledsen.
Med huvudet ner böjt i marken gick hon sakta hem till familjen Alm på Vegagatan, tog några väl valda filmer och började vandra hemmåt sakta, sakta.

Det är inte Pias dag idag. Men för att göra sig själv lite lyckligare så tillverkade hon pannkakor till middag. Det var hon värd. Sen kollade hon på Hata göteborg och A lot like love. Nu ska hon kolla på Andra avenyn sen sova.

Pussisar/Tant Pias blodiga knä



 



Typ Pia

God eftermiddag Sveriget .

Jag har lyckats sova 13 timmar i steck och det känns helt otroligt för att vara mig! Okej, jag blev väckt en gång när Tj ringde men jag orkade inte prata för hade så himla ont i huvudet så somnade om på engång igen.

Men jag gick upp vid två, startade en tvättmasik och pratade lite med Lill-Big och lite Fredrik. Sen blev de frukost/lunch och ett super huvudvärks piller + en alvedon.
Man är ju inte direkt fit for fight men man kan ju alltid låtsas.

Nej nu ska jag väl hitta på något mer vettigt vad nu det kan va.

Tjingis plingis/Tant Pia


God afton Sveriget .

Jag funderar fortfarande på min blivande bok .

Imorse var jag tvungen att gå upp för tidigt för mitt huvud, men tandis kallade och vet ni va, jag hade ett hål!! För första gången i mitt liv, hur häftigt är inte det då? Väldigt passande att hålen börjar komma nu när man måste betala nästa år.
Iallafall så när tandis var klart gick jag och hälsade på mamma och städade ur lägenheten min bror ska flytta in i. Sen vidare hem och försöka peta i sig någon form av frukost/lunch.. det gick bra. Sen vilade jag lite, tvättade lite, diskade lite och städade lite.

Vid fyra kom mammsen och hämtade mig och körde mig till stallet. Och vet ni va? Jag blev värsta, värsta lycklig för min lilla syster kom ridandes på min totto och hon blev jätte glad så jag var tvungen att hoppa upp... men tror ni jag kom upp eller? Nej, min kropp orkar ingenting och jag blev hela skakis och yr i huvudet. Men inte gav jag upp för det så jag drog mig upp till slut men orkade inte rida mer än 5-10 min för blev verkligen skakis. Usch, jätte läskigt! Jag saknar verkligen att rida, har varit utan det i 1½ månad.. förutom att jag red Rebeccas Frasse engång i ridhuset då!
Mina små tottosar var iallafall glada och Lilla busade runt som vanligt, härligt att se faktiskt.

Pappa körde hem mig och Kickan vid sex tiden så det var bara att laga middag, och det blev verkligen super gott! Dutti Pia. Det enda negativa med min middag var att det blev en väldans massa disk, men det var det värt.
Ja sen har jag väl inte gjort så mkt, tog en promenad hem till Annika och drack lite te och pratade, det var trevligt.
Men nu ska jag nog allt ta och sussa kudden, väldigt mys då jag faktiskt bäddat rent idag.

Juste, jag glömde nämna att jag hade badat skumbad också, Hihi!

Pussiar/Tant Pia



Tant Pia

Ska jag färga håret brunt igen?

God natt Sveriget?

JAG HAR VARIT DUKTIG!

Jag städade lite, lagade mat, diskade och städa lite till. Sen GICK jag till donken och tog en kaffe med LIll-big & co. Gick hem till Lill-Big i Frötuna och kollade på Beck. Mkt bra film, har sett den förut faktiskt! När Beck var slut så gjorde Lill-Big mig sälskap en bit sen fick jag gå själv. Dock har jag ju min kära vän Gottis som pratade med mig i telefon nästa hela vägen hem. Kan ju även fylla i att han gjorde mig på väldigt bra humör då han laddade ner Kenny starfighter som vi ska kolla på någon dag, och hur sjysst är det inte med lite Kenny Starfighter då?

Jag kom hem exakt kl 23.59
Det tog hela 45 min för lilla Pia att gå hem. När hon kom hem insåg hon att hon inte kunde sova så hon började chatta med Lill-Big och Danne samtidigt som hon började torka golven. Sen pratade jag lite med Lill-big i telefon också så hon kunde somna. Har faktiskt givit henne ett nytt smeknamn även, Carmenzita!
När hon skulle sova och jag inte hade så mkt att göra så började jag putsa alla läderskor som just nu går under användning, vilket betyder cirkus tre par. Det gjorde jag bra. Tycker faktiskt själv att jag varit väldigt duktig idag och jag försöker även ge mig själv väldigt mkt beröm även om det börjar bli tjatigt.

Tandis 08.45, förhoppningsvis är jag tillräkligt trött nu för att lyckas slumra till en stund!

God natt Sveriget/Pia

God afton Sveriget .

Denna helg har varit ganska omtumlande. Allt ifrån en rastlös och väldigt hyper Mia, massa känslor, god mat, MKT promenad och rörelse och kyla. Helt okej faktiskt.

Just nu funderar jag på om jag ska laga mat eller städa klart. Egentligen vill jag städa klart och laga mat sen när jag är mer hungrig men då blir det disk och stök igen så jag har inte riktigt bestämt mig än. Har bara bestämt att jag ska äta stuvade makaroner och stekt farligt korv, vem vet! Det kan bli skrämmande..
Jag måste köpa karamellfärg också har jag kommit på.. hur kul vore det inte att ha i lite grönfärg i dom stuvade makaronerna? Och felix tomatketchup på det, jag tror det skulle bli vackert iallafall.

No one, no one, no one! Mm.. Alicia Keys spelas just nu. Man kanske borde tvätta lite istället för att städa och laga mat? Hm, usch nej jag vet inte längre. Datanörda lite kanske. Eller ut och gå?
Eller nej det ska jag inte, jag ska gå till frötuna lite senare hem till Emelie för då blir det Beck, Mys!

Nej nu ska jag städa badrummet, alltid lika kul, hihi!


Puce/Tant Pia


God afton Sveriget!

Hej .

Jag ska skriva en bok men inte idag. jag börjar en annan dag för idag är det alla hjärtansdag och den ska firas med Lill-Big, I Löve!

Pussisar till alla er där ute! Pussi pussi töhö-hö/Pia

God kväll Sveriget .

Den här dagen var ju inte speciellt bättre den heller. Jag funderar på att börja skriva en bok i min blogg, en bok om mina livs funderingar, trot eller ej men jag tänker ganska mycket även om jag inte är så smart!

Jag har klippt mig idag iallafall, eller Lill-big har det. Det gick bra, nu är jag korthårig.. det är coolt.

Nu ska jag ut och gå och fundera lite över min bok. Början på den kanske när jag kommer in.

Pussisar/Pia

God natt Sveriget .

Idag är verkligen en dålig dag, så där super dålig!
Men jag tror att Annika och Lill-Big lyckades reparera dagen, lite iallafall.. tack för det pullor!

Nu ska tant Mia kolla på Tarzan eller Cocktail och sova.

Pussisar/Pia


Tant Pia har också varit snygg engång i tiden

Pia
var ett smeknamn Emelie gav mig som hämd efter att jag börjat kalla henne Lill-Big. Tack för den, det verkar ha smittat av sig. Nu mera kallar gubben Fredrik och hans kära mor mig också för Pia, hmm..

God afton Sveriget .

Huvudvärk i vanlig ordning .

Jag blir så himla mkt bättre och piggare när solen lyser så där vackert som igår. Hur mysigt som helst. Rebecca släpade ut mig till stallet så jag satt i solen medans hon fixade och dona (lite hjälpte jag faktiskt till). Sen tog vi en tripp till mina hästar och fixade, handlade mat och åkte hem till mig. Vi käkade stuvade mackaroner och falukorv, gott! Avslutningen blev solarium för att tant Mia trodde hon skulle lyckas varva ner och sluta stressa och möjligen kanske bli lite trött.. men icke då. Jag började tvätt.. tvättade lite till, diskade och började städa.
Kom på att jag måste försöka sova men det gick inte senare heller så jag fortsatte att tvätta sen tog jag en promenad men somnade ändå inte förens någongång mitt i natten/morgonen.

Drömde massa hemskt! Vaknade av att jag började blöda massa näsblod och plingande sms. Somna om sen ringde mobilen igen. Kröp upp, åt lite frukost, vek tvätt och började STOR städa. När det var klart blev det en lång dusch och sen lite vila. Det var behövligt!

Fredrik kom och hälsade på mig och jag lärde honom hur man stuvade makaroner, han var dutti!

Pussisar/M

Trött

Väldigt, väldigt trött men kan inte sova.

Med tanke på min huvudvärk och allt det andra så har den här veckan  varit så bra den kan bli. Jag har hunnit träffa dom bästaste och det känns skönt. Senare idag hoppas jag på att huvudvärken ska ha lättat lite så jag kan ta tag i saker och ting.. det vore bra!

Pussisar

20090204

Jag har haft världens bästa start på den här veckan och det är tackvare två av världens mest underbaraste människor. Jag är tacksam för att det finns sånna som er, ni ligger mig varmt om hjärtat.

.

God eftermiddag Sveriget .

jag är världens bästa Mia.

RSS 2.0