God afton Sveriget .



Ja, jag ser fortfarande ut som ett litet barn men och å andra sidan så klär det mig på något sätt

God afton Sveriget!

Nu är det så att lilla Pia inte råkar ut för speciellt roliga saker längre, men hon tänkte bjuda på en gammal berättelse som hon råkade ut för i tidig ålder.

Pia gillar änder

Det fanns en tid i lilla Pias liv då hon vistades mycket ute på hennes fars gamla sommarställe ute i mälarn. Hennes stora nöje var att bada och mata änderna som simmade runt så sött. Pias pappa gillar dock inte att hon och hennes kära bröder matade änderna eftersom dom kom upp på tomten efter mera mat, vilket resulterade till massa fågel avföring på gräsmattan.

En solig morgon blir lilla Pia och hennes bror Martin väckt av en ilsken pappa Lennar, tomten var full av änder (noter F-U-L-L, cirkus 30 st). Pia och Martin fick i uppgift att skrämma bort dom hungriga små änderna och det gjorde dom. Änderna flög ner i vattnet och Pia och Martin kastade sten för att dom skulle simma iväg. Dom lyckades fösa iväg alla änder ut i vassen och fortsatte att kasta sten efter dom. 

Till slut säger Martin:
-Jag tänker inte sluta kasta sten förens jag träffat en and, HAHA!
-Fan vad du är dum Martin, din djurmördare! 
Pia blev upprörd och tog tag i en stor sten och slängde iväg den i vassen och vände sig om för att gå. Precis när hon vänder sig om hör hon ett konstig ljud och vänder sig emot vassen igen. En and lät väldigt konstigt och simmade i en cirkel med huvudet på sniskan.
Pias bror kollade på henne väldigt surt och sa, - Vad har du gjort? Din djurplågare!
Pia sätter av i fullfart upp till huset för att be pappa om att ringa veterinär men han sa att det inte var någon idé och Pia grät floder.
Martin hade plockat upp anden ur vattnet och satt med den i knät resten av dagen. Lilla Pia frågade flera gånger om hon också fick klappa men Martin sa att hon hade gjort nog för idag och kallade henne djurplågare. Pia grät ännu mer vid det här laget.
Kvällen kom och det vankades läggdags, anden fick komma ner i vattnet igen och morgonen därpå hittade Martin den död i vassen. Pia var nu en riktig mördare, en andmördare som hennes bror kallade henne. Men han var ändå snäll och tog på sig ansvaret att begrava den stackars anden. Pia stannade inne och slog sig ner i fotöljen för att gråta en skvätt, och hon grät bara en skvätt tills hennes bror kom med anden i en ICE-kasse och en fjäder i ena handen som han höll framför näsan på henne, - Jag tänkte att du kanske ville ha en souvenir syrran?
  Då bröt Pia ihop och grät en hel sjö i pappas famn resten av dagen som den lilla snorungen hon var, hon var en riktig mördare.

Ny titel: Pia dödar änder



God natt Sveriget .

Jag ber om ursäkt men livet har inte varit allt för kul senaste dagarna. Det är bara trubbel, trubbel och trubbel hela tiden och jag börjar verkligen fundera över vad gud har emot mig. Men men, jag hoppas det vänder snart och Lilla Pia kommer tillbaka till bloggen.

Puce/Mia

God afton Sveriget .

Tack för alla gratulationer allihopa! Fick 23 grattis sms och 36 meddelanden på facebook och ett ex antal samtal. Bland annat min syster i USA ringde och bara det gjorde ju dagen till guld! Tack, tack, tack, tack till alla!

Nu är Pia ett år till närmre pension, deprimerande. Nej, nu ska Pia och Dixi sova. Natti, natti!

God afton Sveriget.

Pia gör det igen!

Idag fick lilla Pia pina sig upp aldelles för tidigt eftersom hon hade ett litet ärende att uträtt. När hon kliver upp inser hon att hon bara har tio minuter på sig att göra sig i ordning, bra planerat Pia. Hon skyndar sig och springer iväg. Pulsar genom snön och kommer äntligen till den plogade del, skrev jag verkligen äntligen? Det skulle jag kanske inte ha gjort för rätt som det var så slog Pia på stjärten, eller snarare höften. Ont som satingen gjorde det ialla. Men men tänkte Pia, och haltade vidare. Hon kan komma cirkus 300 meter tills hon gick förbi en lastbil och tittade upp på den som körde och själv klart halkade hon omkull igen, och nu var det på knät. Ont som satingen gjorde det också (noter att Pia faktiskt INTE föll för fulingen i lastbilen).
Men men tänkte Pia och staplade vidare, det kan ju inte bli värre än så här tänkte hon. Hon uträttade sitt lilla ärende och gick hem till Annika för lite frukost, tack vännen.

Nu vandra Pia hem och satte igång ett väldans kackel i telefon (ja, Pia är faktiskt en tjej - tjejer pratar). Nu var Pia nästan hemma, det var bara en liten backe kvar och Pia tänkte nog med stjärten den här gången också eftersom hon ramla igen med Emelie brevid sig i telefon. Nu slog Pia i andra höften, det gjorde ont som satingen det med. Nu tänker inte Pia gå utanför dörren mer än i onödan och speciellt inte på ärenden.

Ny titel: Pia gör det igen, igen och igen..


Lilla Pia var igår ute och slirade lite lätt så där


 

Pia var ute med följande:


 

.

Gurkan och sig själv

Mickan
Emelie
Helen
Johanna
Malin
Moa

God afton Sveriget .

Dåligt med berättelser men det har varit ett par tunga dagar och inget roligt har hänt lilla Pia.
Denna dag har varit lite extra tråkig när Pia fått höra om en väldigt tråkig händelse som påverkar en godvän till henne väldigt mycket.


Lilla Luppie, man får vara ledsen det får man. Och jag kan inte rå för det, men jag gråter, snorar och skrattar samtidigt som jag pratar med dig. Du är för go och det blir lättare med tiden och ja, vill du ha något att skratta åt för stunden så kan du ju kolla på mig. Annars så vet du att jag finns på telefon eller i kvisthamra.
Massa pussisar och kramisar till bara dig/ Mia-Pia

Vila i frid Luppies pappa Gottis

God afton Sveriget .

Idag har Pia haft en lite små sorglig dag så blir tyvärr ingen berättelse. Hon bjuder istället på en bild.

Mobergs

Big J - Pia - Little J


God afton Sveriget .

Idag var Pia pigg

Natten till idag tillbringa lilla Pia hemma hos sin kära mor. På morgonen gick hon upp med tuppen och tog skolbussen med sin kära lillasyster till Svanberga skolan. Där väntade 2 timmars föreläsning som Pia och hennes projekt grupp skulle hålla i. Det gick toppen! Efter att Pias mamma kommit och hämtat henne så bestämde hon sig för att åka till stallet. Mamma Karin skulle sedan åka och jobba så Pia skulle få skjus därifrån av Tant Rebecca.

Pia började fixa och greja i stallet. Hennes tre små kusar fick till och med komma in och käka lite godis, få sig en liten borst stund och sedan nya torra täcken. Hon släppte ut havremopparna i hagen igen och högg tag i grepen för att mocka lite grann och det gick vägen, trots lite bravader med skottkärran på blank is. När hon var klar med allting så återstod det bara att vänta på Rebecca och som vanlig tog det sin lilla tid men det gör inget tänkte lilla Pia som gick in i sadelkammaren för att kolla in nya Hööks katalogen. Efter ungefär andra sidan i katalogen insåg hon att det var väldigt jobbigt att hålla ögonen öppna och fråga nu inte varför Pia fick denna ljus idé för det vet hon nog inte själv. Hon tog tre stolar och ställde dom på en rad och la sig på dom, precis som en säng. Inom kort somnade Pia och vaknade av ett sms "jag åker förbi Willys nu". Hejsan hoppsan tänkte lilla Pia vad är klockan och såg efter. Herre jäsus, hon hade sovit en halv timme på dom där attans stolarn, hon må ha varit lite trött, men vad gör det hon 100 år tänkte och och började genast tok skratta åt sig själv. Klyftigt Pia, det blir nog sovmorgon för din del imorgon.

Ny titel: Idag var Pia inte pigg

RSS 2.0