2009-04-22

Varför slutade vi leka med varann?
Varför slutade vi skratta?
Du är du och jag är fortfarande jag

Så vad är det då som fattas?
Det är på minnerna som vi lever men snart så har dom suddats ut

Så vi blundar, ja vi blundar, vi bara blundar fast vi ser
Och så finns det vi hade som var bra, ja nog så finns det kvar en plats där vi kan va, du och jag

God eftermiddag Sveriget .

Pia och Kickan rider i solen

Nu är det vår och vackert väder som alla vet och även lilla Pia har upptäckt det. Pias lillasyster ringde och väckte henne en dag som denna för en liten ridtur i det vackra vädret, absolut tänkte lilla Pia och tog sin cykel och trampade iväg till stallet.

Dagen började perfekt tack vare den underbara cykelturen på 5 km vilket resulterade till en öm muttan (Hon har ju trots allt inte suttit på en cykelsadel det senaste halvåret). Den fortsatte ännu bättre då Pia inser att hennes häst rullat sig i den ännu inte upptorkade leran. Men Pia är inte den som ger upp i första taget utan hon borstade hästen som en dåre tills den glänste oerhört vackert, sen var det bara på med all utrustning och hoppla iväg.
Dom två idiotiska syskonen kom på den usla ideén att korsa två sunkiga ängar (notera sunkiga). Det syskonen inte tänka på var bara att vår + sol + fuktig mark = slemmiga små "djur".

Tänk er nu en korkad blondin som är född bonde men låtsas vara stadstjej, hon är fejk blond och tillåter sig själv att bli kallad Pia. Vad tror ni hon har för relation till typ grodor och paddor?
Jag kan tala om för er att den relationen inte är någon höjdare, hon skriker som en stucken gris om hon ser en groda eller padda.

Iallafall så över till ridturen. Kickan rider först och börjar ropa något om grodor men när Pia hör "grodor" försöker hon lungt och sansat slå dövöra till, vilket dock blir svårt när hon ser en HEL DEL grodor, paddor och slemmiga saker i gräset. -Nu skriker Pia- (samt näst intill gråter). Det kryper i hela kroppen på henne och hon vet  inte längre vart hon ska ta vägen, tills hon får den lysande, strålande och mest fantastiska ideén!! Det är så här att på vinter har man broddar i skorna på hästarna för att dom inte ska halka och fast all is är borta så har inte Pia tagit bort dom än.

Hennes ljusa idé går ut på att spätta dom läskiga små slemmdjuren med hjälp av hästen och dens små fossingar. Nu var det fullt ös-medvettslös rakt över allt bara. Pia blunda men kunde även känna ett lugn efter att ha passerat ängarna.


Ny titel: Pia och Kickan spättar i solen

God afton Sveriget .

Hälsodag fortsättning ....

Nu är Pia och Britt-inger inne på akuten och dom fick genast komma in i ett rum, vilket alltid uppskattas eftersom det finns så mycket roliga leksaker i sjukrummen. Pia låg på en sån där rackarns sjuksäng medans hennes vän Britt-inger satt brevid på en stol. Britt-inger skulle nu göra ett försök att ringa sin mamma och berätta om olyckan, vilket var lättare gjort än sagt.. det tog en bra stund innan hennes mamma förstod den långa ilskrikande-snörvlande-skrattandes telefonsamtalet, men till sist så förstod hennes kära mor och avslutade samtalet  i stil med något som "Egentligen blir jag inte förvånad, ungjävlar!" 

Iallafall så visste nu Britt-ingers mamma hur allt låg till samt Pias mamma som också blivit informerad. Över till sjukhus lekarna. Britt-Inger hittade doktorhandskar och Pia en spypåse som hon satte på handen. Nu hade dom fått till en hel dockteater. Kiosken-carin kommer in i rummet och bara skrattar åt dom små söndergråtna töserna som snorar och skrattar i ett åt en ostbågsnäsa och deras dockteater.

Det knackar på dörren och in stiger en läkare och jag kan säga att det har nog aldrig varit så tyst i det rummet. Noter nu att alla höll andan och blängde på den ruskigt över snygga läkaren. Han rör sig fram emot Pia och sträcker fram sin hand och presenterar sig som Gunnar. Pia bara stirrar och räcker fram sin hand med utan att tänka sig för.. Gunnar vill nog inte skaka hand med någon som har en spypåse på handen. Nu blev Pia röd i ansiktet. Gunnar går nu fram till Britt-inger som även hon är djupt förtrollad över den yber sexiga läkaren Gunnar. Hon räcker fram sin hand även hon utan att tänka sig för, med doktorhandske på. Gunnar såg nu väldigt skeptisk ut men vänder sig emot Carin för att hälsa, men hon sprang ut ur rummet. Aja tänkte väl Gunnar och kikade in Pias lilla ostbåge mitt i nyllet.

Pia fick senare en remiss till KS där hon fick rätta till snoken. Den blev inte bra efter första försöket så dom fick åka in yttligare några dagar senare och slå upp benbiten med ett järnrör.

Efter Påsklovet träffade Pia och Britt-Inger kiosken-Carin igen och dom frågade varför hon bara försvann? Hennes svar var att hon inte stod ut att vara i rummet med en sån ruskigt snygg läkare, hon höll också på att tuppa av.

Ny titel: Näsbrytardag


God afton Sveriget .

Checkad in min blogg idag va och skulle kolla om jag hade fått några sjysst kommentarer och hård som sten som man är så börjar man snörvla och kanske råka börja fälla en eller en annan tår bara för att min kära väns mamma hade skrivit så himlans vacker åt mig, tack, tack, tack, tack! Nu var jag ju bara tvungen att skriva en berättelse om lilla Pia!




Imorgon är det skärtorsdagen och den påminner lilla Pia om en alldelles unik och speciell upplevelse i hennes liv och den började så här...

Hälsodag

Det var skärtorsdagen år 2006 som Svanbergaskolan bestämde sig för att ha en hälsodag. Hälsodagen skulle innehålla saker som thaiboxning, chokladprovning, massage etc. Under lunchrasten fick alla elever vistas i idrottshallen för ännu mer såkallat "elever i rörelse".

Självklart skulle lilla Pia för engångs skull röra på sitt val späck så hon satte igång och brottades med sin godevän (Ja, denna godavän var av samma kön och det pågick ingen form av tonårs-intimt snusk-tallande). 

Som lite lindring Pias goda vän vill jag inte nämna några namn så här offentligt i bloggen så vi döper henne till Britt-Inger.

Iallafall så brottades Britt-Inger och lilla Pia och skrattade som aldrig förr och tyckte livet kändes kanon när det bara var några timmar kvar till påsklov, dom hade ju bara thai-boxningen och chokladprovningen kvar. Men stop ett tag, över till Pias vanliga blonda bonde-tur. Pia ligger ner och tar sats att sätta sig upp under ett hysteriskt skrattanfall medans Britt-Inger lägger sig hastigt ner i ett hysteriskt skrattanfall. Mitt i detta skede så skallar Pia Britt-Ingers knä eller Britt-Inger knäar Pia i ansiktet,  och det mina vänner var ingen höjdare kan jag tala om!

Nu var Pia skev i ansiktet men lugn, bara lugn tänkte Pia. Snart kommer näsan ploppa ut till sitt normala ja igen, precis som i en tecknad film (hon glömde dock bara bort att hon inte var en tecknad film). Efter massa förlåt av Britt-inger (som samtidigt slår på våran gemensamma vän Ulla-Britt som sitter bakom och skriker - DEN ÄR SNED, DEN ÄR SNED!) tillkallar Pia själv deras underbara lärare Måns som själv knäck näsan på ett x-antal ställen under sina ungdomsbravader som skinnskalle eller dylik. Han skulle självklart säga att näsan kommer ploppa ut som en tecknad film.

Tji-fick-du-Pia lilla. Måns uttryckte sig ungerfär så här - AJ, AJ, AJ, AJ!  Den där är nog bruten du flicka-lilla.
Pia blev nu ännu mindre och hamnade i chock. Hon minns att hon låg på golvet, hörde folk men såg inget. Pia grät. 


 Nu står hon på benen igen och skall gå ut till bilen som kiosken-Carin ska köra henne till akuten med. Hon ser sig själv i rutan och börjar böla, nu var inte Pia vacker längre. Hon sätter sig i fram, drar ner solskydden och ser sig i spegeln.. Pia gråter inte längre.. Hon skapar bara Erken 2 via tårkanalerna samtidigt som hon skriker - SÄG FÖR FAN INTE ATT DU ÄR FUL FÖRENS DU BRYTIT NÄSAN! OCh ältar ungefär samma sak hela vägen in till Norrtäljeakuten, om och om igen.

Fortsättning följer...

God morgon Sveriget .

Emelie gnäller om att jag inte bloggar längre men tyvärr så har jag inte råkat ut för nå roliga grejer senaste tiden så förlåt Emelie! Och förlåt emelies kära mor att jag inte har några berättelser på lager åt er för tillfället, men jag lovar att det kommer återvända.

Även min äldre stora syster gnäller på att det är torrt i min blogg, men faktiskt så har jag en nyhet åt dig syster, dock ingen rolig. Fick höra att vår kära bror Martin låg på sjukhuset natten till söndag. Han blev misshandlad i tunnelbanan och mår under omständigheterna bra men är samtidigt väldigt kvaddad i ansiktet. Jag ringde honom om han lät ganska pigg iallafall, eftersom han väldigt gärna diskuterade pojkar, killar,männ samt sex och samlevnad med mig.
Kort och gott syster så var det här något du kanske borde veta men att du inte behöver oroa dig i onödan. Orkar han bry sig om min relation till motsatta könen med fortsatt snuskhumor så är han så frisk som han kan bli.

Förövrigt så har lilla Pia varit på kalas idag i Lohärad. Hennes favorit Inge fyllde år och vad passade inte henne bättre än en skit ful, grön diskborste med sugpropp? Noter då att hon absolut INTE ville ha presenter. Men Pia fick det heta tipset av hennes son Fredrik,  "ge henne något fult och onödigt".
Inge själv blev överlycklig och insåg att den gröna färgen på diskborsten var i samma färg som hennes köksgardiner, där fick lilla Pia till det allt!

Nu ska Pia sova, Pussisar och kramisar!


RSS 2.0